• Skorno pri Šoštanju 8, 3325 Šoštanj
  • 03 898 69 02
  • zagarstvo.mesic@siol.net

Predstavitev

Že pred več kot sto leti se je pri Mešiču začela razvijati preprosta obrt s kovačijo in mlinom, kjer se je pridobivala moka. Zaradi neposredne bližine reke Pake, katero se je dalo dobro izkoristiti, je bila kmalu postavljena preprosta žagalnica. Tako se je začela prva predelava lesa, ki je sprva zajemala le razrez hlodovine. Okoli leta 1950 so naši predhodniki nekoliko razširili tedanjo obrt, saj se je pričelo izdelovati tudi lesene palete in embalažo.

Po približno 30-letih stagniranja, se je v obrt ponovno vpeljalo nekaj novega, saj so se v ponudbo dodale različne stenske in talne obloge. Le malo za tem se je začelo razvijanje in izdelava balkonskih in vrtnih ograj . Zaradi širjenja obrti, je bilo potrebno posledično povečati oziroma zgraditi nove objekte, da bi omogočali opravljanje dejavnosti.
Predstavitev - lesena miza in klop

Tako še današnja delavnica stoji na istih tleh, kjer se je vse skupaj začelo. Z željo po širjenju programa smo v ponudbo dodali še lesene jež nosilce in macesnove fasade, prav tako smo se začeli ukvarjati tudi s krovstvom.

Za hiter razvoj v zadnjih 20 letih ima največ zaslug Mešič Vlado, ki mu nikoli ni zmanjkalo idej in nas je prehitro zapustil.

Verjamemo v to da človek ob lesu začuti toplino in udobje. To je le eden od razlogov zakaj si želimo ponuditi vedno več izdelkov iz tega naravnega vira. Upamo, da boste ob listanju skozi katalog odkrili kaj tudi zase.

V upanju dobrega sodelovanja.